Direktlänk till inlägg 24 oktober 2013

Lite onödigt känns det

Av Ingela - 24 oktober 2013 19:48

I dag var det dags för besöket hos sjuksköterskan. Jag reste mig rätt snabbt från det tilltufsade tillståndet och ringde redan dagen efter jag fick kallelsen för att fråga vad som egentligen gällde. Jo, dom har gjort om rutinerna och nu är det mycket bättre eftersom man får träffa en specialutbildad sjuksköterska. Och det handlar inte om att spara pengar utan det beror på att det är så många patienter. Det är många som ringer och frågar vad som gäller eftersom dom har bytt rutiner. I min värld hade det kanske varit på sin plats att gå ut med information om dom ändrade rutinerna. Kanske hade dom sluppit en hel del telefonsamtal på det sättet?


Några blodprover skulle jag inte ta eftersom dom nu har kommit på att dom ändå inte har någon större nytta av dom. Det beskedet gillades starkt av min sticktrötta kropp. Jag frågade om jag inte skulle få mammo och "bentethetsmetning" innan besöket men fick till svar att det skulle bedömas av sjuksköterskan vid besöket. Och att hon i så fall skulle se till att det skrevs remisser. Och i dag var det som sagt dags.


Hon var jättetrevlig. Och bra på alla sätt och vis. Och en av dom få jag träffat i vården som verkligen tar våra erfarenheter och upplevelser på allvar. Vi hade verkligen ett intressant samtal. Inte så mycket om mig och min bc utan mer om återfallsrisk, behandlingar, rekonstruktioner, Cancertjejer och patientorganisationer i rätt generella ordalag. Jag talade om att det är dags för mammo och att jag gärna vill att det står ultraljud på remissen. Det skrev hon ner och lovade fixa. Jag talade också om att det var dags för en ny "bentethetsmetning" eftersom det är två år sen sist. Det skrev hon också ner och lovade fixa. Slutligen passade jag på att be om ett förnyat recept på illamåendepiller lite i förväg för att komma lite mer i fas med recepten för fulgula pillren. Det skulle hon också fixa. That's it. Inget klämmande eller så.


Jag fick helt enkelt det jag redan sagt på telefon för snart en månad sen att jag ville ha. Fast nu får jag säkert vänta några veckor till. Eller längre än så. Och dessutom vet jag inte riktigt på vilket sätt jag kommer att få besked om resultaten. Om nu huvudanledningen till dom nya rutinerna är att det är så många patienter, så kunde jag kanske ha fått dom där remisserna efter det första telefonsamtalet. Eller så är det alldeles för kaxigt att tro att jag skulle kunna göra den bedömningen själv. Om det nu inte var precis det jag gjorde i dag? Fast IRL i stället för på telefon. Jag kan bara konstatera att det är första gången jag går från ett återbesök utan ett enda besked annat än att remisser kommer. Det tog två och en halv timme, med restid och allt. Lite onödigt känns det, som sagt. Även om vi som sagt hade ett bra samtal.


Ett besked fick jag i alla fall som jag inte riktigt hade koll på och det är att jag har ett ordinarie återbesök kvar om ett år. Då ska jag minsann få träffa en läkare, vilket jag alltså har gjort alla gånger sen april 2008 utom just i dag. Då kommer jag också få besked om jag ska fortsätta med mina fulgula eller inte. 
ANNONS
 
Ingen bild

Rosita

26 oktober 2013 07:53

Håller med dig fullt ut, har samma erfarenhet o förstår inte varför de skall se en IRL när det ändå inte görs någonting vare sig prover eller undersökningar. Ha det då gott o kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se