Direktlänk till inlägg 1 november 2013

Syndastraff, resfeber eller vanlig förkylning?

Av Ingela - 1 november 2013 18:38

Jag åker till Senegal på en facklig världskvinnokonferens om ett par veckor och insåg att det var dags att ta reda på om det behövs några sprutor. Så i går efter jobbet gick jag till vaccinationscentralens drop-in. Där får man skriva in sig via datorer. Dels uppge namn och uppgifter förstås och tala om vart man ska och när men också svara på ett antal frågor.


Den första var "Är du helt frisk?" Inte helt lätt för en bc-busa att svara på. Hmm, vänta nu. Nej. Eller Jo. Eller Jo, kanske. Eller Nej, fast kanske. Kan ni inte rita dit en ruta med I alla fall tumörfri?! Jag svarade Nej och tänkte att vi får väl reda ut det muntligt sen. Bäst att vara ärlig. Resten av frågorna var lite enklare, som om jag regelbundet äter någon medicin och om jag har några allergier. Sen ljög jag lite. Det kom nämligen en fråga "Har du feber nu?". Det hade jag. Men inte så mycket. Inte jämfört med dom senaste dagarna i alla fall. Och jag har inte tid att fixa vaccinationer någon annan dag. Så jag ljög. Kanske är det anledningen till att jag har mer feber i dag. Lite synden straffar sig själv... Eller så är det bara förkylningen som inte ger sig så lätt.


I alla fall fick jag rådgöra med både sjuksköterska och läkare. Malariaprofylax är inget måste men alltid bra att ta, så det blev ett recept. Hepatit A är jag väl skyddad mot men jag fick en spruta mot B också för säkerhets skull. Den kan vara orsaken till febern i dag men tack och lov gav den inga svullnader eller blåmärken. Gula febern hade varit bra att vaccinera mig mot men då får man räkna med feber dag fyra, dvs på söndag. Och då är jag på resande fot också. Nästa chans att ta den där gula febernsprutan är fyra dagar innan jag åker till Senegal. Vi kom överens om att skippa den för den här gången.


Och om någon nu undrar vart min resande fot bär mig innan Senegal, så är det till New York. Jag ska få äran och möjligheten att lära mig mer om FN i allmänhet och om Sveriges arbete i FN i synnerhet. Jag, en grupp riksdagsledamöter och någon eller några till. I nästan två veckor. Inte dåligt för en bc-busa från Bagis! Och inte blir det sämre av att jag hinner fira min födelsedag innan det är dags för hemresa.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se