Direktlänk till inlägg 18 november 2013

Jaha, nu förstår jag - ingenting...

Av Ingela - 18 november 2013 20:51

Jag ringde till den numera rätt välbekanta telefonsvararen på B&S i dag, lämnade person- och telefonnummer och erkände förbehållslöst att jag inte förstod nånting av den kallelse jag fick i fredags. Efter ett par timmar blev jag uppringd. Av ännu en väldigt trevlig sjuksköterska. Få se nu om nån av er blir klokare än jag. "Jag hörde att du undrar över din kallelse. Det är din ordinarie sexmånaderskontroll. Fast lite sent, kanske." Det kan man ju tycka är ett rejält understatement. Vid det här laget är den mer än sju månader sen.


Jag måste erkänna att jag kom av mig lite där men lyckades ändå klämma ur mig nåt i stil med "Jag var ju på sköterskebesök för tre veckor sen." "Jo, men det skulle du inte varit egentligen. Det skulle ha varit en telefonkonsultation. Jag vet inte riktigt varför du blev kallad hit." Det vet ju faktiskt inte jag heller, så där hade vi nåt gemensamt. Jag försökte ändå säga att jag ju blev lovad det ville ha, dvs recept och två remisser. Receptet har jag redan hämtat ut, så det borde väl tyda på att det var rätt person dom hade kallat dit i alla fall. Ena remissen, den till mammon, hade gått iväg. Däremot såg hon inga tecken på att bentethetsmetningsremissen hade gått iväg.


"Så nu är jag alltså kallad till ordinare sexmånaderskontroll??? Du får förstå att jag undrar eftersom ni la rätt mycket energi på att övertyga mig om att ni hade slutat med såna för att i stället ersätta dom med årsvisa sjuksköterskebesök." Hon höll med om att det lät lite skumt men kunde inte riktigt svara på hur rutinerna har sett ut tidigare eftersom hon inte hade varit där så länge. "Men jag ser som sagt att det är din ordinarie sexmånaderskontroll du är kallad till nu." Jag gav mig inte ens in i några frågor om det innebär att det borde vara provtagning som vanligt före besöket. Eftersom det tydligen är dom gamla rutinerna som gäller nu igen. Åtminstone när det gäller själva onkbesöket?


Kanske är det så att dom har gjort om rutinerna. Fast det bara gäller dom som får sina undersökningar enligt tidtabell. Eller inte får då, eftersom dom har gjort om rutinerna. Eller så gäller inte dom nya rutinerna retroaktivt, så alla vi som har försenade tider får gå på gamla rutiner. Eller så gjorde dom helt enkelt bara lite fel när det gäller mig. Å ena sidan kan jag tycka att det är lite slöseri med resurser eftersom jag redan varit där på det där sköterskebesöket men å andra sidan är det ju faktiskt mer än ett år sen jag träffade en onk. Jag åker väl dit på tisdag och ser vad jag får för besked denna gång. Vem vet. Jag kanske får bli kallad till ännu en halvårsförsenad sexmånaderskontroll. I så fall borde den ju inträffa ungefär samtidigt som läkarbesöket som utlovades vid sjuksköterskebesöket som aldrig borde blivit av. Eller nåt. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se