Direktlänk till inlägg 3 januari 2014

Värk, stelhet och sorg

Av Ingela - 3 januari 2014 19:11

Så här ont har jag nog aldrig haft. I alla fall inte under så lång tid. Ont och stelt. Hela tiden. Värst när jag vaknar eller efter att jag suttit eller stått stilla en stund. Tack för det mina okära fulgula piller. Det känns ju särskilt uppmuntrande nu, när det är klart att jag ska fortsätta i fem år till. Vädret är nog en en stor bov. Det inser jag, om inte annat, när jag läser inlägg från tidigare år. Milt vinterväder är helt enkelt inte bra för mig. Mer än mentalt, då. Jag tycker faktiskt att det är skönt att det inte är iskallt och en massa snö.


Annars är det nog bara att krypa till korset och erkänna att det nog är en viktfråga också. Jag väger onekligen mer än någonsin. Och nej. Om ni nu trodde att jag skulle avslöja hur mycket, så bedrog ni er. Det räcker att en för mycket vet, dvs jag, Jag var ju på bentäthetsmätning (jag vet att det formellt heter benmineralmätning men det är ingen sport att försöka säga. Särskilt inte fort, flera gånger i rad) veckan före jul. Innan man lägger sig på britsen ska längd och vikt fastställas. Jag markerade att jag inte ville veta genom att ställa mig med ryggen mot själva resultatet. Gör du det, sa sköterskan, och skrek sen ut resultatet till den andra sköterskan som satt vid datorn. Hygglo, liksom.


Själva mätningen är ganska okomplicerad. Man ligger där på britsen och blir scannad. Enda läskiga momentet är när man får lägga upp benen på en fyrkantig, stenhård kudde. För att få kroppen i rätt läge antar jag. Det innebär att om nu den där "scanningarmen" som är i ungefär samma nivå som kudden skulle få för sig att rusa ner mot fötterna (varför den nu skulle det), skulle jag ligga kvar med mosade knän. Hur man hinner tänka på bara några minuter...


Svaret utlovades om en vecka ungefär. Och det har jag naturligtvis inte fått än, vilket jag heller inte hade väntat mig med alla helgdagar. Synd bara att jag inte hann få beskedet av min senaste onk eftersom han bara skulle vara kvar på RH året ut. Förra året alltså. Men det löser sig, det som allt annat. Bara dom inte skickar resultatet på posten för då blir det helt otolkbart för mig. Det är ju jämförelsen med tidigare mätningar som är det viktiga.


Nu har jag också fått mammotid. Den här gången står det inte något om ultraljud i remissen, däremot bilddiagnostik. Med andra ord är det röntgenläkaren som bestämmer. Nåja, jag brukar se till att få med ett ord i det spelet också.


Nu har helgerna snart gått och det nya året är här. Det började inte särskilt bra. Lite för många förlorade kampen mot herr C. Några som jag knappt kände alls. Några som jag kände genom internet. Nån som jag träffat nån enstaka gång. Och en riktigt god vän. Jag har mitt ljus tänt en stund varje kväll för er. Sov i ro, ni alla. Återigen har jorden blivit en fattigare plats.


Men vi som finns kvar får ändå hjälpas åt att göra jorden rikare igen och ni som kikar in här trots att jag inte ens skriver på veckor bidrar tusenfalt till det! Varsin stjärna till er alla och en önskan om ett riktigt gott nytt år!

 
ANNONS
 
Ingen bild

katrine

3 januari 2014 20:09

Nu påminde du mig om att jag inte fått tid för mammo! Var på öknen 19 november! Min kropp värker oxå utan fulgula piller:( Kram

Ingela

3 januari 2014 20:58

Jag antar att du var på onken och inte i öknen :) Trist med värkande kroppar. Någon sa till mig att bara cellgifterna ger oss 10 år extra rent fysiskt. Men vi är väldigt unga i sinnet, eller hur katrine! Kram

 
Ingen bild

Clanten

3 januari 2014 20:18

Inget svårt att säga "bentethetsmetning" för en Stockålmare!

Vad gäller vågen får du kanske investera i en sån där raljant talande våg som stönar och flämtar och kommer med förolämpningar när du äntrar den.

I övrigt kan jag bara önska dig ett så gott år som möjligt!!

Ingela

3 januari 2014 20:55

Varför tror du jag skriver just bentethetsmetning till som tätt, käre Clant.

Sporten är just att försöka få till bentäthetsmätning flera gånger och snabbt dessutom. Lite sex laxar i en laxask för Stockålmare. :)

 
Ingen bild

Håkan

3 januari 2014 20:27

Heja Ingela! Här är cyto över för mitt <3, dags för op om 2 v och sen 5 v strålande... Men prognosen är god! :-) Kram!

Ingela

3 januari 2014 20:51

Härligt! Kram på er båda!

 
Ingen bild

lisa

4 januari 2014 01:45

Tråkigt att du har så mycket värk,tyvärr vet jag hur det känns. Inte blev det så mycket bättre sedan jag slutat med pillren heller,för då hade benskörheten hunnit packa ihop ryggraden 5 cm vilket inte är utan problem... Men extrakilona ska man vara lite glad åt, de stärker benstommen genom att den blir mer belastad!!! Kram och lycka till!

Ingela

4 januari 2014 06:09

Ha! Tänk att det finns något positivt med att bli fet också! Kram

 
Ingen bild

Estelle

4 januari 2014 10:26

Fy fan för värk, det är verkligen en energitjuv!

Och XX, riktigt riktigt sorgerligt. Tänker mycket på familjen. Svårt att ta in att livet kan ta en sådan vändning så snabbt. Överjävligt!
Förstår också helt plötsligt varför vår lilleman har tagit blodprov så ofta som var 6:e vecka.

Kram till dig! 
Ingen bild

Katrine

4 januari 2014 10:59

Klart det var onken kära Bus. Paddan skriver som den vill ibland. <3

 
Ingen bild

gunnarsson-lord@telia.com

6 januari 2014 23:27

Gott 2014 vännen önskar Elisabeth & Co som ivrigt läser din blogg o känner oss lite närmare...hoppas den där skitvärken ger sig när du får äta ett tag...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ingela - 8 december 2014 18:21

In i det sista var det lite oklart om jag skulle ta något blodprov eller inte. Jag fick ju det som muntlig information av en av sköterskorna i ett telefonsamtal men det stod ingenting i brevet från senaste onken. Så jag tog helt enkelt och gick bort ...

Av Ingela - 17 oktober 2014 17:22

Alla kan inte vara bäst på allt. Min senaste onk är verkligen inte bäst på att vara pedagogisk. Jag hamnade ju hos honom efter den senaste bentethetsmetningen när min benskörhet konstaterades. Benskörheten har med stor sannolikhet orsakats av dom ful...

Av Ingela - 8 september 2014 18:34


För precis sex år sen låg jag på KS uppvak och var väldigt hungrig. Inte förstod jag att alla frågor om jag var kissnödig, skulle ha besvarats med ja. I alla fall om jag hade velat hinna tillbaka till rummet i tid för middagen. Så kan det gå. Jag fic...

Av Ingela - 14 augusti 2014 18:01

Det är länge sen det senaste inlägget. Det har inte hänt så mycket med behandlingar eller biverkningar. Däremot har det hänt så mycket mer i det där andra livet. Vi har avverkat en valrörelse. Som i och för sig gav en del effekter efter att ha turner...

Av Ingela - 10 april 2014 19:34

I går var det dags. Klockan 11.00 trodde jag. Det var det som stod i min kalender. 09.30 trodde vårdcentralen. Det var det som stod i min bokning. Jag var helt övertygad om att det är jag som glömt att ställa in rätt tid och accepterade med glädje at...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ bc-busan med Blogkeen
Följ bc-busan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se